Ръководство по хранене

Ние от Humana, бихме желали да Ви съпътстваме за времето и важните съставки в храненето на вашето бебе и малко дете и тук предоставяме нашето Ръководство по хранене.

Възраст ≥ 0 M ≥ 4 M ≥ 6 M ≥ 8 M ≥ 10 M ≥ 12 M ≥ 36 M
Мляко Майчина кърма или млечна формула Кърма, мляко за малки деца или прясно мляко Е ето, дойде момента, когато на вашето дете е позволено да ядe обичайнитa за семейството храна. Вече няма разлика в храната за възрастни и тази на вашето дете, разбира се приготвена по здравословен начин. Най-доброто, както за детето, така и за Вас е, тя да е с ниско съдържание на сол.
Зеленчуци   В началото пюрираме до фина текстура един зеленчук , а след това и комбинация от няколко различни зеленчука, които са отличен източник на разнообразни хранителни вещества. Важно е да използвате букет от различни зеленчуци, за да сте сигурни, че детето получава всички важни хранителни съставки и разбира се така тренирате вкуса му към голяма група полезни зеленчуци. Така увеличавате приемането на по-голямо разнообразие от храни по време на прохождането на детенцето и ранното му детство. 2 – 3 порции зеленчуци на ден са идеални са вашето дете, като те са и ценен източник на фибри.
  Моркови, Тиква, Пъщърнак, Картофи Тиквички, Броколи, Спанак, Карфиол, Зелен боб Брюкселско зеле, Домати Праз, Грах
Плодове   В началото давайте пасиран само по един вид плод, а след това в комбинация и с други плодове. Разнообразието е ключът към тренирането на вкусовите усещания на детето. 2 – 3 порции плодове на ден са идеални са вашето дете, като те са и ценен източник на витамини.
  Ябълка, Банан, Круша Праскова, Нектарина, Кайсия Тропически плодове Червени плодове Цитрусови Плодове
Зърнени култури   Ориз, Просо, Елда, Грис Жито, Ечемик, Овес, Ръж. Може да започнете с пълнозърнести култури. Зърнени култури подходящи за възрастни, като Мюсли, Паста и Полента
Хляб / Бисквитки     Бебешки бисквитки Хляб Кори от хляб, Пълнозърнест сухар
Месо и Риба     В началото започвате с пасирано бяло месо, като пилешко или пуешко. Въвеждането на чарвено месо, както и телешко е в следващия етап. Рибата е добра алтернатива на месото и е необходимо най-малко веднъж седмично да приготвяте. Идеална е по-мазната морска риба, като сьомга, заради наличието на Ω 3 мастни киселини. Както месото, така и рибата, трябва да са много добре сварени.
Млечни продукти     Специални млечни продукти подходящи за деца, например Йогурт десерти Йогурт за възрастни без изкуствени оцветители